Chempri Oleochemicals
Een goede klantrelatie is zeer hoog gewaardeerd door Chempri Als oleochemicals hebben we een zeer breed scala van toepassingen, u vindt onze producten in bijna alle dagelijkse producten. Wij serveren een breed scala van markten met onze producten. Ontdek meer over ons
Ik heb een vraag
U bevindt zich hier: Home > Markten > Smeermiddelen

Smeermiddelen

In de laatste generatie zijn vetzuuresters algemene, technisch performante en kosteneffectieve ingrediënten voor smeermiddelen geworden. Ze fungeren ofwel als smeerolie ofwel als additief, en brengen een aantal eigenschappen zoals emulgatie, dispersie, solvatatie, anticorrosie. Verbeterde viscositeitsindex, biologische afbreekbaarheid en wrijvingseigenschappen geven deze moleculen toegevoegde waarde.

Smeermiddelen - onderdelen

(Basis) Olien en Esters

Emulgatoren

Emulgatoren

We hebben een breed scala aan emulgatoren en solubilisatoren. We hebben deze specifieke groep ingedeeld naar hun chemische structuur.

Niet-ionisch

Niet-ionisch

Een niet-ionische oppervlakteactieve stof is een molecuul dat niet in water dissocieert door afgifte van een tegenion zoals een anion, kation of amfotere stof. Ze zijn vaak de ruggengraat van de formulering en kunnen in vele subgroepen worden verdeeld.

Alcohol ethoxylaten

Alcohol ethoxylaten

Heliwet FA 10

Heliwet FA 10

De reeks Heliwet FA 10 is een reeks niet-ionisch tensioactieve producten verkregen door de ethoxylatie van een verzadigde alcohol met een gemiddelde ketenlengte van C10. Deze korte alcohol geeft een snelle bevochtiging en kenmerkt zich door een karakteristieke geur. Door de korte startalcohol ontstaat er geen gelfase bij het mengen of dispergeren in water.

Heliwet FA 10 - producten

Heliwet FA 91

Heliwet FA 91

De reeks Heliwet FA 91 is een reeks niet-ionisch tensioactieve produkt verkregen door de ethoxylatie van een verzadigd alcohol met een gemiddelde ketenlengte van iso-C10. Door de compacte vertakte structuur van het alcohol is de bevochtiging sneller dan bij een vergelijkbare ketenlengte. Door het kort start alcohol ontstaat er geen gelfase bij het mengen of dispergeren in water.

Heliwet FA 91 - producten

Heliwet FA 13

Heliwet FA 13

De reeks Heliwet FA 13 is een reeks niet-ionisch tensioactieve produkt verkregen door de ethoxylatie van een verzadigd alcohol met een gemiddelde ketenlengte van iso-C13. Door de vertakte structuur is het bij uitstek een geschikte basis voor het maken van (micro-) emulsies in combinatie met anionische of andere niet-ionische producten. Doordat de lengte van het alcohol ontstaat er een gelfase bij het mengen of dispergeren in water. Deze eigenschap kan gebruikt worden om de viscositeit van de formulering te verhogen

Heliwet FA 13 - producten

Heliwet FA 24

Heliwet FA 24

De reeks Heliwet FA 24 is een reeks niet-ionisch tensioactieve produkt verkregen door de ethoxylatie van een verzadigd alcohol met een ketenlengte C12/14. Het vetalcohol heeft een lineaire structuur en wordt gewonnen uit palmpit en/of cocosolie. Doordat de lengte van het alcohol ontstaat er een gelfase bij het mengen of dispergeren in water. Deze eigenschap kan gebruikt worden om de viscositeit van de formulering te verhogen.

Heliwet FA 24 - producten

Heliwet FA 35

Heliwet FA 35

De reeks Heliwet FA 35 is een reeks niet-ionisch tensioactieve produkt verkregen door de ethoxylatie van een verzadigd alcohol met een ketenlengte C12/15. Doordat de lengte van het alcohol ontstaat er een gelfase bij het mengen of dispergeren in water. Deze eigenschap kan gebruikt worden om de viscositeit van de formulering te verhogen.

Heliwet FA 35 - producten

Heliwet FA 68

Heliwet FA 68

De reeks Heliwet FA 68 is een reeks niet-ionisch tensioactieve produkt verkregen door de ethoxylatie van een verzadigd alcohol met een ketenlengte C16/18. Het vetalcohol heeft een lineaire structuur en wordt voornamelijk gewonnen uit palmolie. Doordat de lengte van het alcohol ontstaat er een gelfase bij het mengen of dispergeren in water. Deze eigenschap kan gebruikt worden om de viscositeit van de formulering te verhogen.

Heliwet FA 68 - producten

Heliwet OC

Heliwet OC

Heliwet OC - producten

NP's

Castorolie ethoxylaat

Castorolie ethoxylaat

De enige plantaardige olie met vrije hydroxylgroepen in de vetzuurketen is castorolie. Dit biedt de mogelijkheid om deze oliën niet alleen bij een scala aan uitstekende emulgatoren maar ook bij solubilisatoren te ethoxyleren.

Castorolie ethoxylaat - producten

(P)EG esters

Amides

Amides

Ons scala aan alkanolamiden is gebaseerd op verschillende vetzuren en mono-ethanolamine of di-ethanolamine. De producten op basis van di-ethanolamine kunnen in drie groepen worden onderverdeeld:

- Superamiden, op basis van een molaire verhouding van amine tot vetzuur van 1:1. Als gevolg van het proces blijft er een minimale hoeveelheid glycerine in het product over.
- Amiden, op basis van een verhouding van amine tot een plantaardige olie van 1:1
- Kritchevsky-amiden, op basis van een molaire verhouding van amine tot vetzuur van 2:1. Dit type is beter oplosbaar in water.

Alkanolamiden kunnen worden gebruikt als antistatische middelen voor kunststoffen en als emulgatoren voor detergentia, minerale oliën en cosmetische formuleringen. De tensioactieve eigenschappen zijn gebaseerd op het evenwicht tussen de hydrofiele hydroxyalkylgroep van het gesubstitueerde stikstofatoom en de lipofiele vetzuren.de lipofiele vetzuren.e lipofiele vetzuren. de lipofiele vetzuren.

Amides - producten

Sorbitan esters

Sorbitan esters

Sorbitanesters zijn lipofiele, niet-ionische oppervlakteactieve stoffen die worden gebruikt als emulgatoren bij de bereiding van emulsies, crèmes en zalven voor farmaceutisch en cosmetisch gebruik

Sorbitan esters - producten

Glycerolesters

Anionisch

Anionisch

Anionogene oppervlakteactieve stoffen worden gebruikt als basis in een groot aantal formuleringen. Deze groep van oppervlakteactieve stoffen is de oudste soort oppervlakteactieve stof die door de mens worden gebruikt. Chempri heeft naast zeep (geneutraliseerde vetzuren) een breed aanbod van de belangrijkste anionogene producten en biedt deze aan samen met de technische ondersteuning die u kunt verwachten van een leverancier van oppervlakteactieve stoffen.

Belangrijke redenen om gebruik te maken van een van deze anionische producten zijn onder meer:
• Detergentie
• Emulgeren
• Schuim
• Dispergeren
• Bevochtigen
• Solubilisatie

Cationisch

Cationisch

Kationactieve oppervlakteactieve stoffen vertonen oppervlakteactieve eigenschappen voor het gehele pH-bereik. Vele toepassingen van kationactieve oppervlakteactieve stoffen zijn gebaseerd op hun neiging om te worden geadsorbeerd op negatief geladen oppervlakken. Quaternaire ammoniumverbindingen worden normaliter gebruikt als hydrofoob middel, hydrotroop, antistaticum en verzachter.

Cationisch - producten

Amphoteer

Amphoteer

Amfotere oppervlakteactieve stoffen hebben het intrinsieke vermogen om te veranderen van lading, van kationisch via zwitterionogeen naar anionogeen, uitgaande van een oplopende pH. Amfotere oppervlakteactieve stoffen zijn uitermate geschikt voor gebruik in formuleringen met veel elektrolyten en zijn compatibel met alle andere typen oppervlakteactieve stoffen.

Hieronder vindt u de amfotere oppervlakteactieve stoffen uit ons assortiment. Deze oppervlakteactieve stoffen hebben allemaal specifieke kwaliteiten en kunnen een extra toegevoegde waarde zijn in uw formuleringen.

Bij gebruik van onze amfotere tensiden worden vaak de volgende kernwaarden aan ons product toegekend:
• Oppervlakteactiviteit
• Schuim (laag of hoog)
• Hydrotroop
• Solubilisatie
• Hoge elektrolytenstabiliteit
• Compatibiliteit met kationische, anionische en niet-ionische tensiden

Onze amfotere tensiden worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen:
• Zure en alkalische detergenten
• Hulpmiddelen voor textiel
• Voertuigreiniging
• Hydroptopen
• Hogedrukreiniging

Vetzuren

Vetzuren

In de groep van de vetzuren hebben we een breed scala aan producten die bestaan uit één carboxylgroep met een steeds veranderende alkylketen, beginnend bij C6 en eindigend bij C22. Dit uitgebreide scala aan vetzuren omvat niet alleen chemisch zuivere vetzuren, maar ook de natuurlijke gekorte vormen van onder andere kokos- en koolzaadolie. Vetzuren worden wijd en zijd gebruikt in allerlei soorten bedrijfstakken, en dragen, afhankelijk van hun ketenlengte, met unieke kenmerken bij aan de waarde van uw formulering.

Vetzuren - producten

Diversen

Taal Bedankt voor uw contactaanvraag Er is een fout opgetreden