Chempri Oleochemicals
Een goede klantrelatie is zeer hoog gewaardeerd door Chempri Als oleochemicals hebben we een zeer breed scala van toepassingen, u vindt onze producten in bijna alle dagelijkse producten. Wij serveren een breed scala van markten met onze producten. Ontdek meer over ons
Ik heb een vraag
U bevindt zich hier: Home > Markten > Cosmetica

Cosmetica

De markt voor persoonlijke verzorging is altijd al een belangrijke markt voor ons bedrijf geweest. Een belangrijk deel van onze producten komt terecht in de formuleringen die door onze klanten op het gebied van persoonlijke verzorging worden vervaardigd. Op dit deel van de site introduceren we deze producten voor wat betreft hun functionaliteit.

Cosmetica - onderdelen

Product functionaliteit

Product functionaliteit

Olien en Emolienten

Olien en Emolienten

Oliën en zachtmakers spelen een prominente rol bij het karakteriseren van de formulering. De keuze voor de juiste oliën is daarom van essentieel belang niet alleen voor de “feel” maar ook voor het leveren van de actieve ingrediënten in uw product.

Plantaardige olien

Plantaardige olien

Het gebruik van speciale plantaardige oliën in traditionele formuleringen voor persoonlijke verzorging kent een lange geschiedenis. De functionaliteit van deze natuurlijke oliën wordt steeds meer erkend, en brengt grotere voordelen voor een scala aan consumentenproducten met zich mee.

Speciale plantaardige oliën vinden verschillende toepassingen in huid- en haarverzorging en kleurcosmetica. Ze bestaan uit vetzuren die vergelijkbaar zijn met lichaamseigen vetzuren, wat vergeleken met synthetische verbindingen eerder functionele voordelen oplevert. Ze functioneren als zachtmakers en versterken de hydratatie en zachtheid van de huid, en verminderen roodheid van de huid door irritatie.

Plantaardige oliën worden vaak gebruikt in producten voor persoonlijke verzorging omdat ze vele essentiële nutriënten voor de huid bevatten, zoals vitamine E en essentiële vetzuren die bijdragen aan een gezonde huid. Hoewel we met een normaal voedingspatroon deze essentiële vetzuren reeds binnenkrijgen, is het van toegevoegde waarde om ze direct op de huid aan te brengen als onderdeel van een vochtinbrengende crème of lotion.

Plantaardige olien - producten

Boters

Boters

Boters - producten

Dierlijke Olien

Minerale- en Siliconen olien

Minerale- en Siliconen olien

Minerale olie is een veel voorkomend ingrediënt in babylotions, koelzalven, zalven en cosmetica. Het is een lichtgewicht olie die reukloos en smaakloos is. Het kan worden gebruikt op wimpers ter preventie van brosheid en breken, en in koelzalf wordt het ook gebruikt voor het verwijderen van crèmemake-up en tijdelijke tatoeages. Ze zijn minder vet dan plantaardige oliën maar zijn minder gemakkelijk over de huid uit te smeren.

Minerale- en Siliconen olien - producten

Esters & Emolienten

Esters & Emolienten

We hebben een brede keuze aan natuurlijk afgeleide esters die de esthetiek en werking van uw haar- en huidverzorgingsformules, alsook bad- en lichaamsverzorgingsproducten, opvallend zullen verbeteren. De esters leveren een verbeterd glijden, gevoel, zepen (wegwrijven) en kambaarheid in de haarverzorging op, aangezien ze de spreidbaarheid, zachtheid en absorptie verhogen ter vermindering van de kleverigheid.

Esters & Emolienten - producten

Emulgatoren

Emulgatoren

We hebben een breed scala aan emulgatoren en solubilisatoren. We hebben deze specifieke groep ingedeeld naar hun chemische structuur.

Sorbitan esters

Sorbitan esters

Sorbitanesters zijn lipofiele, niet-ionische oppervlakteactieve stoffen die worden gebruikt als emulgatoren bij de bereiding van emulsies, crèmes en zalven voor farmaceutisch en cosmetisch gebruik.

Sorbitan esters - producten

Laureth

Ceteareth

Ceteareth

Een van de meest gebruikte groepen bij traditionele formuleringen is geëthoxyleerde cetostearylalcohol

Ceteareth - producten

Castorolie ethoxylaten

Castorolie ethoxylaten

De enige plantaardige olie met vrije hydroxylgroepen in de vetzuurketen is castorolie. Dit biedt de mogelijkheid om deze oliën niet alleen bij een scala aan uitstekende emulgatoren maar ook bij solubilisatoren te ethoxyleren.

Castorolie ethoxylaten - producten

Lanoline

Lanoline

Lanoline en de vele derivaten ervan worden op grote schaal gebruikt in zowel de sector persoonlijke verzorging (bijv. bij hoogwaardige cosmetica, gezichtscosmetica, lipproducten, etc.) als de sector gezondheidszorg. Lanoline wordt vaak gebruikt in de markt voor babyhuidbescherming (en die voor de borstvoeding gevende moeder). Lanoline kan tot 3 keer zijn gewicht aan water opnemen.

Lanoline - producten

Glycerolesters

Glycerolesters

Gebruikt als co-emulgator in o/w-emulsies en als emulgator in w/o-emulsies. Het is ook een consistentiemiddel in cosmetische emulsies.

Glycerolesters - producten

Mengsels

Mengsels

Onze mengsels bieden onze klanten veel voordelen. Niet alleen bespaart het tijd en geld voor uw O&O, het bespaart ook kostbare opslagruimte, omdat u één in plaats van meerdere producten koopt .

Mengsels - producten

Vetzuren

Vetzuren

In de groep van de vetzuren hebben we een breed scala aan producten die bestaan uit één carboxylgroep met een steeds veranderende alkylketen, beginnend bij C6 en eindigend bij C22. Dit uitgebreide scala aan vetzuren omvat niet alleen chemisch zuivere vetzuren, maar ook de natuurlijke gekorte vormen van onder andere kokos- en koolzaadolie. Vetzuren worden wijd en zijd gebruikt in allerlei soorten bedrijfstakken, en dragen, afhankelijk van hun ketenlengte, met unieke kenmerken bij aan de waarde van uw formulering.

Vetzuren - producten

PEG Esters

Verdikkers

Solubilizatoren en Coupling agents

Solubilizatoren en Coupling agents

Solubilisatoren zijn meestal oppervlakteactieve stoffen met een zeer hoge HLB die helpen de reukstoffen in de formulering te behouden. Koppelingsmiddelen zijn producten die door hun chemische structuur verschillen in polariteit tussen twee of meer oliën of esters kunnen ondervangen.

Solubilizatoren en Coupling agents - producten

Moisturizers

Moisturizers

Vochtinbrengende crèmes of, meer in het bijzonder, bevochtigingsmiddelen, kunnen de hydratatie van de huid verbeteren. Onderstaande producten hebben allemaal meerdere OH-groepen die water in de huid kunnen vasthouden of, in het geval van de lange PEG's, kunnen voorkomen dat water verdampt.

Moisturizers - producten

Oppervlakte actieve stoffen

Oppervlakte actieve stoffen

Niet-ionisch

Niet-ionisch

Een niet-ionische oppervlakteactieve stof is een molecuul dat niet in water dissocieert door afgifte van een tegenion zoals een anion, kation of amfotere stof.

Niet-ionisch - producten

Anionisch

Anionisch

Anionogene oppervlakteactieve stoffen worden gebruikt als basis in een groot aantal formuleringen. Deze groep van oppervlakteactieve stoffen is de oudste soort oppervlakteactieve stof die door de mens worden gebruikt.

Anionisch - producten

Amphoteer

Amphoteer

Amfotere oppervlakteactieve stoffen hebben het intrinsieke vermogen om te veranderen van lading, van kationisch via zwitterionogeen naar anionogeen, uitgaande van een oplopende pH. Amfotere oppervlakteactieve stoffen zijn uitermate geschikt voor gebruik in formuleringen met veel elektrolyten en zijn compatibel met alle andere typen oppervlakteactieve stoffen.

Amphoteer - producten

Blends

Blends

Onze mengsels bieden onze klanten veel voordelen. Niet alleen bespaart het tijd en geld voor uw O&O, het bespaart ook kostbare opslagruimte, omdat u één in plaats van meerdere producten koopt . Onderstaande systemen zijn geoptimaliseerd voor het beschreven gebruik.

Blends - producten

Aktieve intredienten

Aktieve intredienten

In ons portfolio kunnen sommige producten worden aangemerkt als actief ingrediënt. Hieronder vindt u deze producten met hun primaire functionaliteit.

Aktieve intredienten - producten

Product groep

Product groep

Plantaardige Olien

Plantaardige Olien

Plantaardige oliën en vetten zijn niet in water oplosbare, hydrofobe stoffen van plantaardige oorsprong. Plantaardige oliën bestaan voornamelijk uit glycerylesters van vetzuren, de zogenaamde triglyceriden.

De vetzuursamenstelling van plantaardige oliën, en daarmee de fysische eigenschappen, lopen van soort tot soort sterk uiteen. Factoren die invloed hebben op de vetzuursamenstelling zijn onder meer klimaatomstandigheden, het bodemtype waarin de moederplant werd gekweekt, de specifieke locatie van de oliezaden in de bloem zelf en, wat het belangrijkst is, de genetische variaties in de plant.

Hieronder staat onze lijst met beschikbare plantaardige oliën.

Plantaardige Olien - producten

Dierlijke Olien

Dierlijke Olien

Dierlijke oliën en vetten zijn niet in water oplosbare, hydrofobe stoffen van dierlijke oorsprong. Dierlijke oliën bestaan voornamelijk uit glycerylesters van vetzuren, de zogenaamde triglyceriden. De vetzuursamenstelling van dierlijke oliën en vetten, en daarmee de fysische eigenschappen, lopen uiteen.

In het rijk der landdieren varieert de samenstelling per diersoort. Bovendien varieert ze op een zeer complexe manier met het dieet van het dier en de locatie van het vet in het dier. De samenstelling varieert ook met de gezondheid en het welzijn van het dier en de omgeving waarin het zich ontwikkelde.

Vetten en oliën van mariene dieren zijn niet alleen op vele manieren kenmerkend verschillend van die van landdieren, maar ze vertonen verschillen die afhangen van of de vis een zee- of zoetwatersoort was en, binnen een specifieke soort, of deze voortkwam uit koud of warm water.

Dierlijke Olien - producten

Minerale Olien

Minerale Olien

Onze op paraffine gebaseerde producten zijn afgeleid van ruwe olie. Het zijn zeer geraffineerde producten die geschikt zijn voor cosmetische en farmaceutische toepassingen. Alle zijn uitermate kleur- en geurarm.

Een siliconenolie is een vloeibaar gepolymeriseerd siloxaan met organische zijketens. Onze siliconenoliën zijn chemisch het best te beschrijven als polydimethylsiloxaan. Deze polymeren zijn commercieel interessant vanwege hun betrekkelijk hoge warmtestabiliteit en hun smerende eigenschappen.

Minerale Olien - producten

Vetzuren

Vetzuren

In de groep van de vetzuren hebben we een breed scala aan producten die bestaan uit één carboxylgroep met een steeds veranderende alkylketen, beginnend bij C6 en eindigend bij C22. Dit uitgebreide scala aan vetzuren omvat niet alleen chemisch zuivere vetzuren, maar ook de natuurlijke gekorte vormen van onder andere kokos- en koolzaadolie. Vetzuren worden wijd en zijd gebruikt in allerlei soorten bedrijfstakken, en dragen, afhankelijk van hun ketenlengte, met unieke kenmerken bij aan de waarde van uw formulering.

Vetzuren - producten

Vetalcoholen

Vetalcoholen

Vetalcoholen, zowel in de vrije toestand als in combinatie met vetzuren als wassen, worden in overvloed aangetroffen in vele mariene oliën, maar ze komen niet in belangrijke mate voor in landdier- of plantaardige oliën. In feite worden commercieel verkrijgbare vetalcoholen verkregen door middel van ofwel hogedrukhydrogenatie ofwel natriumreductie.

De eerste methode wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van verzadigde vetalcoholen. Natriumreductie van de methylester wordt gebruikt voor onverzadigde vetalcohol. Vetalcoholen worden niet alleen gebruikt als chemisch tussenproduct maar ook in de formuleringschemie.

Vetalcoholen - producten

Esters

Esters

Esters zijn het reactieproduct van een alcohol en een carbonzuur. Deze definitie levert een brede verscheidenheid aan producten op. We hebben het assortiment uitgesplitst naar het uitgangsalcoholtype.

Monoalcohol esters

Monoalcohol esters

Monoalcoholesters zijn reactieproducten van een eenwaardige alcohol en een vetzuur. Door de variatie van zowel het alcoholdeel (hydrofiel) als het vetzuur (lipofiel) wordt er een verschil in polariteit gecreëerd. Hierdoor ontstaat een zeer breed toepassingsgebied in vele verschillende sectoren.

Monoalcohol esters - producten

Ethyleen glycol esters

Ethyleen glycol esters

Ethyleenglycolesters zijn reactieproducten van monoethyleenglycol en een vetzuur.

Glycerol esters

PEG esters

Propyleen glycol esters

Propyleen glycol esters


Propyleen glycol esters - producten

Sorbitan esters

Polyglycerol esters

Polyglycerol esters

Polyglycerolesters zijn emulgatoren en solubilisatoren gemaakt vanuit compleet herwinbare grondstoffen. Polyglycerol wordt gemaakt uit glycerine wat verkregen wordt door de hydrolyse van plantaardige olien.

Door de variatie in de lengte van de polyglycerine keten en de lengte van het veresterde vetzuur kan de HLB en daarmee de functionaliteit van het product beinvloed worden.

Wassen

Glycolen

Glycerine & Sorbitol

Tensio actief

Tensio actief


Niet-ionisch

Niet-ionisch

Een niet-ionische oppervlakteactieve stof is een molecuul dat niet in water dissocieert door afgifte van een tegenion zoals een anion, kation of amfotere stof.

Amides

Amides

Ons scala aan alkanolamiden is gebaseerd op verschillende vetzuren en mono-ethanolamine of di-ethanolamine. De producten op basis van di-ethanolamine kunnen voor de cosmetica in twee groepen worden onderverdeeld:

- Superamiden, op basis van een molaire verhouding van amine tot vetzuur van 1:1. Als gevolg van het proces blijft er een minimale hoeveelheid glycerine in het product over.
- Amiden, op basis van een verhouding van amine tot een plantaardige olie van 1:1

Amides - producten

Aminoxides

Aminoxides

Amineoxiden zijn niet-ionische oppervlakteactieve stoffen die zijn afgeleid van natuurlijke hernieuwbare basismaterialen. Amineoxiden zijn uitstekende detergentia, schuimbevorderende middelen en schuimstabilisatoren, en kunnen in formuleringen worden gebruikt voor de verhoging van viscositeit en het emulgeren en suspenderen van vuil en vet.

Onze Aminoxiden kunnen worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder:
• Shampoos
• Badschuim
• Crèmespoelingen

Aminoxides - producten

Laureth

Ceteareth

Ceteareth

Een van de meest gebruikte groepen bij traditionele formuleringen is geëthoxyleerde cetostearylalcohol

Ceteareth - producten

Castorolie ethoxylaten

Castorolie ethoxylaten

De enige plantaardige olie met vrije hydroxylgroepen in de vetzuurketen is castorolie. Dit biedt de mogelijkheid om deze oliën niet alleen bij een scala aan uitstekende emulgatoren maar ook bij solubilisatoren te ethoxyleren.

Castorolie ethoxylaten - producten

Anionisch

Anionisch

Anionogene oppervlakteactieve stoffen worden gebruikt als basis in een groot aantal formuleringen. Deze groep van oppervlakteactieve stoffen is de oudste soort oppervlakteactieve stof die door de mens worden gebruikt.

Anionisch - producten

Amphoteer

Amphoteer

Amfotere oppervlakteactieve stoffen hebben het intrinsieke vermogen om te veranderen van lading, van kationisch via zwitterionogeen naar anionogeen, uitgaande van een oplopende pH. Amfotere oppervlakteactieve stoffen zijn uitermate geschikt voor gebruik in formuleringen met veel elektrolyten en zijn compatibel met alle andere typen oppervlakteactieve stoffen.

Amphoteer - producten

Blends

Blends

Onze mengsels bieden onze klanten veel voordelen. Niet alleen bespaart het tijd en geld voor uw O&O, het bespaart ook kostbare opslagruimte, omdat u één in plaats van meerdere producten koopt . Onderstaande systemen zijn geoptimaliseerd voor het beschreven gebruik.

Blends - producten

Diversen

Diversen

De functionaliteit van onderstaande producten is in ons portfolio uniek voor het product. Toepassingen voor deze producten worden gevonden in formuleringen voor haar- en lichaamsverzorging.

Diversen - producten

Taal Bedankt voor uw contactaanvraag Er is een fout opgetreden