Abrikozenpitolie

Abrikozenpitolie
72869-69-3
272-046-1
Prunus Armeniaca (apricot) Kernel Oil

Abrikozenpitolie wordt gewonnen uit de pitten van de Prunus Armeniaca. Het is een milde, niet vettende olie welke niet alleen als spijsolie gebruikt wordt maar ook zijn weg vind in cosmetische formuleringen.
De Prunus Armeniaca groeide oorspronkelijk in Noord-Oost Azie en werd om en nabij de jaartelling door de Romeinen vanuit Griekenland geintroduceerd in Europa. De abrikozenboom kan 6 tot 10 meter hoog worden wat hem minder geschikt maakt voor commerciele productie. Veelal wordt de boom geent op een onderstam. Vooral in de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en in de landen rond de Middelandse Zee worden deze grootschalig aangeplant.  Meer dan de helft van het gewicht van Abrikozenpitten bestaat uit olie. Deze wordt gewonnen door het persen van de pitten. Het is een zwak geurdende, bleekgele olie met een milde smaak. Vanwege het gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren wordt de olie in voedende huidpreparaten gebruikt.

Karakteristieke waarden

0,913 - 0,920 g/cm³
4,0 - 7,5 %
0,1- 1,5 %
0,5 - 3,0 %
54,0 - 70,0 %
12,0 - 35,0 %
max. 1,0 %
max. 0,5 %
max. 0,5 %
max. 0,5 %

TSD Aanvragen MSDS Aanvragen Offerte aanvragen