Avocadoolie

Avocadoolie
8024-32-6
232-428-0
Persea Gratissima oil

Avocado-olie is een eetbare olie geperst uit de vrucht van de Persea americana (avocado). Het is bekend dat het een van de gezondste oliën is die je maar kunt eten. Als voedingsolie wordt het als ingrediënt in andere gerechten gebruikt, evenals als bakolie. Het wordt ook gebruikt voor smering en in cosmetica, waar het wordt gewaardeerd om zijn herstellende en hydraterende eigenschappen.
De avocado (Persea americana), ook bekend als palta of aguacate (Spaans), botermeer of alligator peren, is een boom afkomstig uit het Caribisch gebied, Mexico, Zuid-Amerika en Midden-Amerika, ingedeeld in de bloeiende plantenfamilie Lauraceae. De naam "avocado" verwijst ook naar de vrucht (technisch gezien een grote bes) van de kupa-schaal die een pit (harde zaadomhulling) bevat die eivormig of bolvormig kan zijn. Avocado's zijn een commercieel waardevol gewas waarvan de bomen en vruchten worden geteeld in tropische klimaten over de hele wereld (en sommige gematigde bomen, zoals Californië), waardoor een peervormig fruit met groene schil wordt verkregen dat rijpt na de oogst. Bomen zijn deels zelfbestuivend en worden vaak door enting vermeerderd om een voorspelbare kwaliteit en kwantiteit van het fruit te behouden.

Karakteristieke waarden

1,465 - 1,480
0,915 - 0,923 g/cm³

TSD Aanvragen MSDS Aanvragen Offerte aanvragen