Jojobaolie

Jojobaolie
90045-98-0
289-964-3
Simmondsia Chinensis seed oil

In tegenstelling tot andere plantaardige oliën is jojobaolie geen triglyceride maar een monoester van en rechtlijnig alcohol met een rechtlijnig vetzuur. De ketenlengte van het vetzuur ligt tussen 18 en 22 koolstofatomen met een onverzadigde binding in de keten. Door het verbod van walschot en meer specifiek de spermacetiolie bekomen uit de hersenen van de potvis is de cosmetische industrie op zoek gegaan naar een alternatief voor deze olie. Doordat jojobaolie voor de helft uit indentieke bestanddelen bestaat, is het door de cosmetische industrie in de jaren ’80 als vervanging geaccepteerd. Jojoba olie heeft zeer goede penetrerende eigenschappen op de huid. Het helpt de hoornlaag het vocht vast te houden. Jojobaolie vindt ruime toepassing in crèmes, shampoos, lippenstiften, melken en zonneproducten.

Karakteristieke waarden

± 8 ºC
2 %
5 - 15 %
3 %
65 - 80 %
10 - 20 %
3 %

TSD Aanvragen MSDS Aanvragen Offerte aanvragen